Här kommer en liten tillgänglighetsrapport från Stockholms skärgård.

Hej!

Är i Stockholm. Så vacker vår huvudstad är.

Men särskilt tillgänglig är den inte.

Skulle med elstolen ta mig en tio minuters promenad från hotellet till en utställning. Trafikomläggningar för trafikarbeten hänvisar gående enbart till trappor.

Jaha, någon utställning denna dag blev det inte.

Passade på att ta en tur i gamla staden istället.

Kullersten är ingenting mot underlaget i gamla stan.

Rena rama puckelpisten för oss på hjul.

Skärgårdsbåtarna Cinderella 1 och 2 är mer eller mindre anpassade för rullstolar och mindre permobiler. Du stiger ombord från kajplatserna på strandvägen.

Jag kom lätt på med min elstol. Landgången är 89 cm bred.

Resan tar 1 timme och 20 minuter i en sagolikt vacker skärgård.

Det finns anpassad toalett på båten och du kan ta dig från fören till aktern på huvuddäck. Anpassningarna på WC'n är inget vidare och korridorbredden är i snävaste laget. Min elstol är 61 cm bred och jag fick verkligen se till att hålla tungan rätt i mun.

Personal hjälper till med ramp där det behövs. Vi valde att sitta ute.

Det finns restaurang och café på båten. Vår destination var skärgårdsön Grinda.

Väl framme på ön Grinda så tog vi oss runt på de stigar som fanns.

Upplevde stigarna som jämna och fina. Det var en del besvärliga backar som man behöver hjälp att ta sig över. Det fanns två tillgängliga restauranger och ett café på ön med ramper. Kort efter angöringskajen så finns det 2 st rullstolstoaletter.

Jag upplevde att de har tänkt till gällande tillgängligheten även om det är långt ifrån normen för man är van vid. Sen får man ta omständigheterna för vad det är men Grinda för mig är lite vildmarksliv på en charmig ö. Det går att ta sig fram om man inte har för bred permobil och för stora krav på anpassningar.

Hälsningar Mattias